Gezinsdag of weekend:

 

Het gezinsleven is belangrijk. Om binnen het gezin op te groeien tot een uniek, krachtig, waardevol en gelijkwaardig individu, is niet altijd gemakkelijk, noch voor ouders, noch voor kinderen.  Zeker in deze wereld waarin wij leven.

 

Steeds meer zien wij in onze praktijk en om ons heen dat gezinnen, met jonge kinderen, maar ook met jongeren, elkaar kwijtraken in verbinding. Ouders die hun kind niet meer goed begrijpen; ouders die grenzeloos zijn; kinderen die hun eigen gang gaan; kinderen die verstillen tot een punt dat ze alleen maar op hun kamer zitten of achter de computer/telefoon; gezinnen die ontregelt zijn en elke dag wel een of ander akkefietje hebben; ouders die niet meer weten hoe of wat met hun kind; kinderen die hun ouders amper zien en al vroeg hun eigen bonen mogen doppen; kinderen die bekneld raken in scheidingen van ouders, en zo meer.

Maar ook families die overhoop met elkaar liggen of uit elkaar gegroeid zijn; families die elkaar niet meer begrijpen en verstard zijn in hun communicatie; families die blijven hangen in geschiedenis…. Zoveel onbegrip, misvatting, onvermogen, onzekerheid, oordeel, waardoor er niet meer verbonden wordt, begrepen wordt, gezien en gehoord wordt.

 

Veel wordt veroorzaakt door alle bewegingen en prikkels om ons heen. Telefoon, computer, TV, gamespellen, het behoren tot allerlei clubjes, het ‘moeten’, etc.  en het liefst multi-tasken om het nog in goede banen te kunnen leiden..

 

Wat als je dit eens allemaal voor even weg laat vallen….. gewoon voor een dag of een weekend?

Wat als je even besluit met z’n allen de natuur op te zoeken zonder deze ingrediënten? Wat als je ervoor kiest eens te luisteren naar de ander? Wat gebeurt er dan?

Zou het dan zomaar kunnen dat -na de eerste ‘paniekaanval en je volledig onthand voelen’-  er rust komt en dat je elkaar weer eens ziet en kunt horen? Zou het kunnen leiden tot meer begrip en VERBINDING? Zou het gevoel van samenzijn weer een rol kunnen gaan spelen in jullie leven? Gaat het gevoel van liefde voor elkaar een andere dimensie krijgen? Zou het zomaar kunnen zijn dat jullie weer een gezin gaan vormen zoals je gedacht hebt of wellicht gewenst?

 

Vanuit deze gedachte en observaties, bieden wij gezin/familie-coaching aan, voor een dag of een weekend. Wij geven daarbij de gelegenheid om met elkaar onderling, maar ook samen met andere gezinnen/families, weer de verbinding te creëren die nodig is en gewenst. Wij zullen jullie dan daarbij begeleiden, voorzien van inzichten en tools waar jullie mee verder kunnen bouwen. Wij laten jullie zien waar jullie staan; we laten jullie voelen en communiceren wat jullie nodig hebben; we laten jullie ervaren wat het is om samen weer een pad te belopen en wat het is om weer een gezin/eenheid te vormen. Per slot van rekening heeft  Ieder mens recht op de gelukkigste versie van zichzelf.

  

·         Afschakelen van dagelijkse bezigheden

·         Samen-zijn creëren en ervaren

·         Inzichten verkrijgen in problematiek

·         Herstellen van de verbinding

·         Inzicht krijgen in wat nodig is en gewenst

 

Locatie:

Onze coaching vindt plaats aan de rand van een prachtig natuurgebied in Zuid-Limburg. Je verblijft in comfortabele huisjes voor 4 of 5 personen  met het geluid van een stromend beekje in de buurt.

  

Verblijf:

Wij hebben de beschikking over 4-of 5-persoons huisjes met gebruik van gezamenlijk sanitair op het terrein.

 

Kosten:

€ 200,00 incl. BTW  voor een dag per gezin 

€ 300,00 incl. BTW  voor een weekend per gezin

 

De prijs is training inclusief verblijf en alle (zoveel mogelijk biologische) maaltijden en dranken.

 

Begin en eindtijd dag:

Aankomst:  10.00 uur

Vertrek:  17.00 uur

Voor een weekend geldt aankomst: zaterdag 10.00 uur en vertrek op zondag 17.00 uur.

 

Gun jezelf en jouw gezin een dag of een weekend quality-time en meld je aan via email: contact@rootsconnected.nl of bel: 06-15205571